Over SIDN

SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) is de registry voor .nl-domeinnamen en beheert sinds 1996 het .nl-domein (alle domeinnamen op het internet die eindigen op .nl). Naast het registreren en uitgeven van domeinnamen, zorgt SIDN ervoor dat internetgebruikers wereldwijd en op elk gewenst moment bij deze domeinen terecht kunnen.

Een van de grootste landendomeinen
Met meer dan 5,5 miljoen registraties behoort het .nl-domein tot de top 5 van grootste landendomeinen ter wereld. Met één .nl-domeinnaam op bijna elke drie inwoners heeft Nederland een zeer hoge domeinnaamdichtheid. Voor de vele .nl-domeinnamen verwerkt SIDN meer dan een miljard zoekopdrachten per dag. Zo’n 1.450 zelfstandige zakelijke tussenpersonen (registrars) verzorgen de dienstverlening richting de bedrijven en particulieren.

Veilig internet
Naast het beheer van het .nl-domein zet SIDN zich direct en indirect in voor een veiliger en toegankelijker internet en speelt ze een actieve rol in de technische, beleidsmatige en politieke ontwikkelingen van het internet op nationaal en internationaal niveau.

Voor meer informatie over SIDN en de registratie van .nl-domeinnamen kunt u terecht op www.sidn.nl.